Ingrediente :
- 3-4 bucăţi de cod alb;
- un morcov ;
- o ceapă ;
- usturoi (opţional) ;
- jumătate de cană de vin alb ;
- sare, piper, foi de dafin ;
- puţin ulei.
Spălăm bine peştele, îl ştergem iar apoi îl sărăm şi piperăm după gust.
Punem o tigaie pe foc, turnăm puţin ulei iar când se încinge punem morcovul tăiat rondele şi ceapă tăiată julien. Lăsăm 2-3 minute apoi adăugăm peştele . Îl frigem puţin pe o parte şi pe alta apoi turnăm vinul şi mai adăugăm o frunză sau două de dafin . Acoperim şi îl lăsăm să se facă la foc mediu , până când scade lichidul. E foarte important să alegem un vin bun ! Opţional putem adăuga şi un căţel de usturoi tăiat mărunt .
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu