vineri, 25 martie 2011

Cod alb în vin


                 Ingrediente :

          -   3-4 bucăţi de cod alb;
          -   un morcov ;
          -   o ceapă  ;
          -   usturoi (opţional) ;
          -   jumătate de cană de vin alb ;
          -   sare, piper, foi de dafin ;
          -   puţin ulei.

       Spălăm bine peştele, îl ştergem iar apoi îl sărăm şi piperăm după gust.
       Punem o tigaie pe foc, turnăm puţin ulei iar când se încinge punem morcovul tăiat rondele şi ceapă tăiată julien. Lăsăm 2-3 minute apoi adăugăm peştele . Îl frigem puţin pe o parte şi pe alta  apoi turnăm vinul şi mai adăugăm o frunză sau două de dafin . Acoperim şi îl lăsăm să se facă la foc mediu , până când scade lichidul. E foarte important să alegem un vin bun ! Opţional putem adăuga şi un căţel de usturoi tăiat mărunt .
                    Poftă bună !


          

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu