Ingrediente :
- peşte marinat ;
- ciuperci mici ( în jur de 20 ) ;
- 2-3 cepe albe sau roşii ( eu am pus roşii de data asta ) ;
- măsline ;
- mărar ;
- foi de dafin ;
- oţet, ulei ;
- sare, piper .
Prima dată am pregătit ceapa şi ciupercile. Le-am marinat astfel : am pus la fiert într-o oală cam 3 căni de apa şi jumătate de cană de oţet, sare, piper , foi de dafin ( opţional se mai pot adăuga ierburi aromatice după gust). Când apa începe să fiarbă am adăugat ciupercile, le-am lăsat 2-3 minute la fiert apoi am oprit focul şi am pus şi ceapa (tăiată julien).
Am acoperit vasul şi le-am lăsat aşa 10 minute. După acest timp le-am scurs şi le-am lăsat să se răcească.
La final se amestecă toate ingredientele , potrivim de sare, piper şi ulei, adăugăm şi nişte mărar proaspăt şi lăsăm salata la frigider măcar câteva ore. Cel mai bine e să fie servită a două zi !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu